Savršene usne bez bora

0

Imate male bore oko usana i zbog njih vam se ruž konstantno razmazuje, pa vas to već neko vreme opasno ljuti, ali nemate rešenje i prepustili ste se očaju. Nema razloga za brigu, a još manje za očaj. Potrebni su vam malo strpljenja i nekoliko sitnica, kao što je balzam, tečni puder, karmin, olovka za iscrtavanje ivice usana, koje će ubuduće izgledati uvek savršeno.

 

Sjaj za punoću
Pripremili ste podlogu, iscrtali konture, naneli karmin. Za kraj se poslužite trikom od kojeg će vaše usne izgledati punije. Na sredinu usana nanesite malo svetlucavog bezbojnog sjaja. Z kraj još jedno podsećanje, nega usana u sprečavanju daljih sitnih borica je neophodna, a za to je najbolje jednom nedeljno raditi piling usana.

Pre svega morate redovno da koristite balzam za usne, koji sadrži sastojke za ublažavanje bora. Nanesite tanak sloj na usne, sačekajte nekoliko minuta da ga koža upije, a višak uklonite papirnom maramicom. Sledeći potez je nanošenje tečnog pudera, koji se utapka na usne prstom ili sunđerom. Slobodno, pređite preko ivice usana kako biste popunili bore i lakše definisali njihov oblik olovkom.

 

Na kraju nanesite malo transpare­ntnog pudera u prahu. Jedno od osnovnih pravila za dame koje pate od sitnih, lepezastih borica oko usana jeste da bi morale da se preorijetnišu na svetlije nijanse ruževa, jer i ako im se desi da se ruž razliva, neće izgledati tragično, kao kada se razliva crveni ili neki tamni karmin.

 

Dakle, izbegavajte tamne i matirane karmine od kojih usne izgledaju tanje. Izaberite svetlucave, svetlije nijanse, pa će vaša usta izgledati punije i svežije, a bore će se manje primećivati.

S mekom olovkom prirodne nijanse precizno iscrtajte ivicu usana. Da biste postigli savršen oblik, olovka mora da bude dobro zaoštrena. Bitno je da liniju ne iscrtavate mimo prirodne ivice usana. Pripreme su završene, konačno možete da nanesete karmin. Učinite to pomoću četkice jer ćete biti precizniji.

 

Najbolje je da nanosite tanke slojeve, od sredine ka ivici usana. Uklonite višak karmina da se ne bi razmazivao. Savijenu papirnu maramicu postavite između gornje i donje usne i pritisnite ih. Da bi se ruž što duže zadržao na usnama, četkicom ponovo nanesite malo transparentnog pudera u prahu, a zatim dodajte još jedan tanji sloj ruža.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here