Sedmica sprema proslavu jubileja

0
Izglasan plan: Skupština UP Sedmica
 

– U godini koja je pred nama, UP Sedmica će obeležiti jubilej na nivou institucija grada Frankfurta. Pokušaćemo da uključimo i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Upravu za saradnju sa dijasporom iz Beograda, Udruženje književnika Smederevska pesnička jesen, naravno i institucije grada Frankfurta kao što su Centar za multikulturnu saradnju. Zatražili smo od gradonačelnika Frankfurta Petera Feldmana da preuzme pokroviteljstvo za naše jubilarne susrete – rekao je Ljubiša Simić, predsednik udruženja, i dodao da su u planu brojne manifestacije.

– Izdvojio bih tradicionalnu priredbu za decu koja nosi naziv "Ala je lep ovaj svet", gde ćemo pozvati istaknute pisce za decu iz otadžbine, Mošu Odalovića, Ljubivoja Ršumovića i Šimu Ešića, urednika i vlasnika izdavačke kuće Naša riječ iz Tuzle.

Centralna proslava jubileja biće na Majskim susretima pisaca dijaspore sredinom maja 2015.

Sedmica će učestvovati na Sajmu knjiga u Beogradu i u vreme trajanja sajma će organizovati tradicionalne Oktobarske susrete pisaca dijaspore.

– Biće tu i promocija novih književnih ostvarenja naših članova i pisaca iz dijaspore i matice. Učestvovaćemo i na Međunarodnoj nedelji kulture u Frankfurtu sa Centrom u Ginhajmu, sa kojima imamo plodnu saradnju – kaže Simić.

Godina koja se završava bila je puna aktivnosti. Pored tradicionalnih susreta pisaca, organizovano je više pesničkih večeri, a nova književna ostvarenja predstavili su, Dragoslava Veljković Madžar, Nisveta Grabovac, Zlata Ikanović i Ljubiša – Tiša Stanković. Udruženje je aktivno učestvovalo na brojnim književnim manifestacijama u Rusiji, Švajcarskoj, Mađarskoj, Francuskoj i Nemačkoj.

Počasni članovi

Na skupštini su primljeni novi počasni članovi Sedmice. To su: Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije, Novica Sovrljić, predsednik Društva pisaca KiM, Slavica Mastikosa, koordinator Sedmice u Beogradu, Milorad – Miki Milenković, jedan od osnivača udruženja i književnici, Pero Marčeta i dr Dobrivoje Bošković. Oni su se pridružili Nadi Rat, prof. Dušanu Vujčiću, Živku Avramoviću, Branku Vlahoviću, Šime Ešiću i Barbari Hefeld koji su već počasni članovi UP Sedmica.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here