Posle utakmica u Minhenu i Londonu u sredu veče, kompletirani su učesnici četvrtfinala Lige šampiona! Realu, Mančester Sitiju, Portu, PSŽ-u, Liverpulu i Dortmundu, u TOP 8 pridružili su se aktuelni šampion Evrope Bajern iz Minhena i Čelsi!

Bavarci su u meč sa Laciom ušli sa 4:1 iz prvog duela, ali su i pored toga odigrali odličan meč u kojem su imali kontrolu od prvog do poslednjeg minuta i slavili sa 2:1.

Od samog početka viđen je otvoren meč u kojem su obe ekipe nastojale da dođu do vođstva. Odličnu priliku propustio je srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić u 15. minutu kada je loše zahvatp loptu glavom.

U nastavku, Bajern je dodatno napao, a u 33. minutu Aćerbi je skrivio penal koji, a Levandovski je doveo svoj tim u vođstvo.

U nastavku, Lacio je napadao, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja. Umesto toga, u 73, minutu Šupo Moting, koji je dva minuta ranije ušao umesto Levandovskog, je duplirao prednost.

Do kraja, Lacio je smanjio na 2:1 preko Parola.

Čelsi je u revanšu slavio sa 2:0. Engleski tim je imao prednost od 1:0 iz prvog susreta, a u drugi duel su Plavci ušli bez četvorice igrača: Tijago Silva i Abraham nisu igrali zbog povrede, dok su Maunt i Žoržinjo bili suspendovani.

I pored toga, Čelsi je uspeo da iz ovog meča izađe bez primljenog gola. Prvo je u 34. minutu Zijah doveo svoj tim u vođstvo. Sjajan kontranapad Plavaca je započeo Haverc, da bi potom našao Vernera koji je Zijeha spojio sa golom.

Do kraja, Atletiko je poslednjih 10 minuta meča igrao bez isključenog Stefana Savića koji je laktom udario Ridigera. To je rezultiralo i golu Emersona u nadoknadi vremena, i to samo pola minuta nakon što je ušao u igru.

Zanimljivo, u prvom poluvremenu Jorgandžije su pokazale veliko nezadovoljstvo zbog italijanskog sudije Danijelea Orsata koji nije svirao penal za goste ni u 23. ni u 26. minutu. Oba puta je kontakt postojao. Prvi put je Ridiger rukama odgurnuo Suareza, dok je Aspilikueta drugi put naslonio ruku na Karaska.

Da podsetimo, prethodno su mesto u četvrtfinalu obezbedili Borusija Dortmund, Porto, Pari Sen Žermen, Liverpul, Mančester siti i Real Madrid.

FK BAJERN – FK LACIO 2:1 (1:0) (prvi meč 4:1)
(Levandovski 33 pen, Šupo Moting 72 – Parolo 82)

Bajern: Nibel – Pavar, Boateng (Zule 46), Alaba, Ernandez, – Kimih, Goretcka (Dejvis 64) – Sane, Miler (Musiala 70), Gnabri – Levandovski (Šupo Moting 70)
Lacio: Reina – Aćerbi, Radu, Marušić – Milinković-Savić, Eskalante, Alberto, Fares (Lulić 46), Lacari (Parolo 56), – Korea, Murići (Pereira 56)

FK ČELSI – FK ATLETIKO 2:0 (1:0) (prvi meč 1:0)
(Zijeh 34, Emerson 90+)

Čelsi: Mendi – Aspilkueta, Zuma, Ridiger – Kante, Kovačić, Markos Alonso (Čidvel 90+), Džejms – Zijah, Haverc (Emerson 90+), Verner.
Atletiko: Oblak – Tripije (Lemar 69), Savić, Himenez, Lodi (Ermoso 46) – Saul, Koke, Ljorente, Karsko – Feliks, Suarez (Korea 60)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here