Serijski silovatelj traži azil

0

HAPŠENJE: Srbin bio bez boravišne dozvole

Švedska policija uhapsila je 23-godišnjeg Srbina u Finspongu, okrivljenog da je silovao četiri žene od kojih je najmlađa imala samo 15, a najstarija 40 godina.
Tužilac Ingemar Velander traži da Srbin bude proteran iz Švedske kada odleži kaznu, ali je advokat okrivljenog na to podneo zahtev da se njegovom klijentu odobri azil.
On je po hapšenju negirao sva dela. Tvrdio je da nije bio grub kao što su žrtve opisale i da su sve pristale na odnos sa njim. Međutim, pritisnut dokazima i posle DNK analize priznao je gotovo sve što mu policija stavlja na teret.
Prvo silovanje, prema sumnjama policije, Srbin je napadao tokom prošlog septembra i stanovnici Finsponga živeli su u strahu od nepoznatog serijskog manijaka. Žrtve je napadao oko ponoći na biciklističkoj stazi, ali samo one koje su tuda išle peške. Odvlačio ih je u šumu i tamo naterao na seksualni odnos.
Sve silovane žene pristale su da svedoče na suđenju koje je zakazano u Norchepingu iako su još pod stresom i osećaju se psihički loše. Stoga će proces sasvim da bude zatvoren za javnost.

Kazna za životinju
Međutim, Stefan Olson, portparol vlasti pokrajine Ostergotland, insistira na deportaciji.
– Jedina kazna za ovu životinju je proterivanje. Neka mu sude u njegovoj zemlji – rekao je Stefan Olson.

Tužilac Ingemar Velander kaže da silovatelj nije birao žrtve, već je u trenucima seksualnog uzbuđenja izlazio iz stana i napadao prvu usamljenu ženu koja bi mu se našla pri ruci.
Policija Finsponga nije lako uhvatila silovatelja. Oni čak priznaju da je samo zahvaljujući srećnom nizu okolnosti otkriven. Naime, Srbin nije bio prijavljen u Funspongu i živeo je kod rođaka.
Kada je policija pokucala na vrata stana otvorio im je baš 23-godišnji Srbin. Kada je priveden policajci nisu imali predstavu koga imaju u rukama i nisu čak ni sumnjali da je počinio bilo koje krivično delo. Međutim, on je pristao da mu uzmu bris iz usta iz čega je izdvojen DNK uzorak. Ubrzo je njegov genetski kod provučen kroz bazu podataka u kompjuteru i pokazalo se da se poklapa sa tragovima koje je silovatelj ostavio na žrtvama, njihovoj odeći i mestu zločina.
Tužilac Velander kaže da je osumnjičeni bio tvrd orah samo na početku saslušanja, ali je ubrzo priznao.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here