Šešelj: Vučićeva vlast počiva na aferama

0

Fonet/SRS
Privatizacija JAT-a samo je jedna od afera vlasti SNS-a: Vojislav Šešelj
 

– Ugovor o privatizaciji JAT-a nam je dostavio izvor iz ministarstva saobraćaja. Ono što Aleksandar Vučić nije predočio javnosti jeste činjenica da je Etihad dao garanciju od 40 miliona dolara koju je odmah naplatio iznajmljivanjem dva aviona tipa Erbas novoformiranoj Er Srbiji – kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS-a u Zemunu.

Prema njegovim rečima, najam svakog aviona od Etihada država je plaćala 1,3 miliona dolara mesečno a takva praksa trajala je deset meseci.

– Avioni su bili iznajmljeni sa posadom a ovih dana su vraćeni Etihadu na reciklažu. Postavlja se pitanje zašto nismo iznajmili dva slična aviona od Bugarske po 16 puta manjoj ceni od one koju je država platila Etihadu – upitao je Šešelj.

Lider radikala je ocenio da će Etihad, kome pripada 100 odsto prava rukovođenja Er Srbijom, u budućnosti nastojati da proda slotove, odnosno redove letenja, koji mogu da koštaju i do 500.000 dolara.

Upitan da prokomentariše nedavnu posetu predsednika Vlade Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, Šešelj je rekao da se premijer na Kosovu "bavio predizbornom kampanjom" uoči izbora za gradonačelnika Gračanice.

– Ti izbori se održavaju po kosovskim zakonima, što znači da se Vučić priklonio volji Prištine. Bolnicu u Pasjanu, u kome žive isključivo Srbi, i za čiju je izgradnju sredstva obezbedila vlast u Prištini, bolje da je otvorio Hašim Tači nego Aleksandar Vučić – kazao je Šešelj.

Kako je naveo, formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, na kojoj insistira Vlada Srbije, označiće definitivni prestanak postojanja srpskih institucija na tom prostoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here