Sukob na relaciji Ministarstvo sporta – Plivački savez Srbije

0

Fonet/AP

Da li će plivači da ispaštaju zbog sukoba Ministarstva ya sport i Plivačkog saveza Srbije: Čaba Silađi

 

– Nijedan plivač neće ostati bez uslova za rad. Naći ćemo način za to, ali ne želimo da finansiramo inertnost Plivačkog saveza koji pokušava da prebaci odgovornost na nas. Mi smo poštovali Zakon o sportu i tu nije ništa sporno. Od 96 saveza samo četiri nisu
ispunili uslove – rekao je Peruničić novinarima u Palati Srbija. 

On je dodao da niko neće uzeti pare koje su bile namenjene Plivačkom savezu, pošto se sistem sporta programski finansira. Peruničić je objasnio da su protiv Plivačkog saveza Srbije donete
dve sudske presude i da je zbog toga skinut s budžeta. On je naveo da je Plivačkom savezu dat rok od osam dana da pošalje svu dokumentaciju, ali da se "oni nisu udostojili da to urade". 

– Po prijavi sudijske organizacije, inspektori su ušli u Savez ove godine i sud je ocenio da su prekršili zakon i u naredne dve godine neće biti finansirani. Ako ispune uslove i kriterijume i poprave se za te dve godine, ponovo će biti u sistemu – rekao je Peruničić. 

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav rekao je ranije danas da ta organizacija radi po zakonu, ali su napravljene proceduralne greške i dodao da će se želiti Prekršajnom sudu na odluku o ukidanju sredstava. Radosav je dodao da je plivanje sport prve kategorije u Srbiji, ali da je Ministrstvo uprkos tome odlučio da finansira neke egzotične sportove. 

– Ne znam šta to znači – egzotičan sport. Svi savezi šalju predloge i na osnovu toga komisija odlučuje o finansiranju. Ovo je godina štednje, nemamo amnogo novca i meni je žao što je plivanje među izbačenima, ali svi moraju da poštuju zakon – rekao je Peruničić. 

– Ovo je predolimpijska godina, nadamo se da ćemo imati četiri do pet kandidata za medalje i naći ćemo načina da finansiramo njihove programe – dodao je on. 

Upitan kako će se održavati dečiji plivački kampovi bez sredstava, Peruničić je rekao da će ako bude novca Ministarstvo to finansirati. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here