Šesnaestogodišnji matador ubio 6 bikova za dva sata

0

 

Sančez zabada štapove u vrat razjarene životinje

Dvosatne solo borbe s bikovima uglavnom su bile rezervisane za borce na vrhuncu karijere, odnosno one s dugogodišnjim iskustvom. Migelova borba je presedan, piše britanski list "Guardian“.

 

 

"To je nešto o čemu sam sanjao – prilika da uradim nešto sjajno. Osećam se spremnim fizički i psihički", rekao je mladi matador noć pred borbu.

 

Sančez je učestvovao na humanitarnoj borbi s bikovima u gradu Kakaresu na istoku Španije, a prikupljeni novac je namenjen deci oboleloj od autizma. Bez obzira na humanitarni aspekt, aktivisti za prava životinja traže od vlade da se ovaj sport zabrani.

 

"Neverovatno je da ljudi šalju svoju decu da se bore s bikovima. Imamo 47 škola za matadore, dok imamo najgore rezultate u obrazovanju u Evropi", rekla je Karmen Mendez, predsednica španskog Udruženja za prava životinja.

 

Hairo Migel je jedna od najkontroverznijih ličnosti u ovom sportu jer se već sa 10 godina u mestu Aliseda borio s bikom i ubio ga. Kako nije imao dozvolu za borbu, morao je da plati kaznu od 3.000 evra.

 

U Španiji se dozvola za borbe s bikovima dobija tek sa 16 godina, zbog čega je Sančezov otac Antonio svog 11-godišnjeg sina morao da odvede u Južnu Ameriku kako bi trenirao za profesionalca. Kada mu je bilo 14 godina Sančez je skoro umro od povreda koje mu je zadao razjareni bik tokom borbe u Meksiku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here