Pixabay.com

Narodna skupština u Severnoj Koreji sastala se ove nedelje kako bi usvojila zakone koji imaju za cilj da ova zemlja postane „lepa i civilizovana socijalistička bajka“, izvestili su državni mediji, a prenosi Rojters.

Vrhovna narodna skupština Severne Koreje sastala se na svojoj prvoj sednici u sredu i usvojila zakone o uređenju i ruralnom razvoju, izvestila je državna novinska agencija KCNA.

Ova dva zakona će pomoći u unapređenju napora vladajuće Radničke partije da ostvari „radikalni zaokret u socijalističkoj ruralnoj zajednici i njenoj politici uređenja” čime bi se postigao njen “brži razvoj u korejskom duhu” i što bi ovu državu pretvorilo “u prelepu i civilizovanu socijalističku bajkovitu zemlju“, prenela je KCNA govor poslanika na skupštinskom zasedanju.

Severnokorejski vođa Kim Džong Un, koji nije prisustvovao sednici, obećao je da će poboljšati egzistenciju ljudi i podsticati razvoj u okolnostima spiralnih ekonomskih kriza izazvanih karantinom zbog Covid-19, međunarodnim sankcijama zbog programa nuklearnog naoružanja zemlje i prirodnim katastrofama.

Mnoga Kimova ekonomska obećanja tek treba da budu ispunjena, kažu analitičari, a humanitarne organizacije upozoravaju na sve veću nestašicu hrane i druge teškoće, navodi Rojters.

SAD su optužile Kima da preusmerava resurse u vojne projekte na štetu životnog standarda stanovništva.

Američka obaveštajna služba tvrdi da Rusija od Severne Koreje kupuje artiljerijsku municiju i rakete koje koristi u ratu u Ukrajini, a Moskva je saopštila da je američki izveštaj „lažan”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here