Tanjug
Kosovska Mitrovica

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je večeras da će Srbi sa Kosova i Metohije učiniti sve da se mirno i demokratski izbore za svoje interese, kao i da sačuvaju mir, ali da je njihovo nezadovljstvo veliko.

On je u izjavi za Tanjug rekao i da će rukovodstvo Srpske liste sutra održati sastanak sa predstavnicima svih kosovskih institucija koje funkcionišu na severu KiM.

– Analiziraćemo situaciju u kojoj se nalazimo, ali i događaje koji će uslediti. Prenećemo stav srpskog naroda, koji neće i ne može da trpi ono što Aljbin Kurti sprovodi ovih dana na terenu. Pokazuje svoju pravu prirodu, pokazuje da želi da Srba nema na KiM – rekao je Simić.

On je dodao da ljudi unutar Srpske liste žele da na KiM vlada mir.

– Međutim, naše nezadovoljstvo je veliko, a ponašanje Kurtija ugrožava mir. Došlo je vreme da nakon devet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, zbog kojeg su Srbi ušli u institucije, analiziramo dokle smo stigli – istakao je Simić.

On je rekao da “ispružena ruka mira visi u vazduhu zbog Kurtija”.

– Učinićemo sve da se mirno i demokratski borimo za interese srpskog naroda da sačuvamo mir na ovim prostorima – rekao je Simić i preneo da su u komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On je dodao da su zahvalni što u njemu imaju iskrenog sagovornika, kao i da o svojim potezima uvek konsultuju državnih vrh.

– Predsednik Vučić dobio je izveštaj sa terena da je dozlogrdilo, saterani smo u ćošak. Ne očekujemo ništa dobro od Kurtija. Kada je reč o međunarodnoj zajednici, očekujemo da oni izvrše dodatni pritisak, a koliko je to realno, ne znam – istakao je Simić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here