Sin će se zvati Viski, a ćerka Borusija

0

Na pitanje da li svom sinu može dati ime Kajman, jedna majka je dobila potvrdan odgovor uz obrazloženje da je to ime uobičajeno u Americi pa je moguće i u Nemačkoj.Pismenu potvrdu može da odnese kod matičara i tako dokaže da je ime Kajman dopušteno, preneo je Dojče vele.

Zahvaljujući američkim i britanskim TV serijama, muzičkim zvezdama poput Anastazije ili Britni Spirs, kao i učestalim putovanjima Nemaca u daleke delove sveta, sve više roditelja dolazi na ideju da svom detetu da ime po nekoj pop ili holivudskoj zvezdi, ili pak po nekom regionu u Aziji ili Južnoj Americi. Međutim, vraćaju se i tradicionalna imena, kažu u savetovalištu.

Tri kriterijuma su presudna za odluku da se odobri ili odbaci neko ime, kažu u savetovalištu.

 

Prvo, ime mora imati jasan karakter imena, a ne prezimena; drugo, iz imena mora da se sazna kojeg je pola dete, treće, ime mora da bude za dobrobit deteta. Tako recimo ime "Viski" je odbijeno kako se dete ne bi već od rođena obeležavalo kao pijanica.

Zanimljivio je da je ime "Borusija" odbijeno jer se ne može jasno odrediti da li je to muško ili žensko ime. Za neke ljubitelje fudbala iz Dortmunda ili Menhengladbaha ova odluka je sigurno razočaravajuća, jer "Bavarija" i "Alemanija" su, na primer, dopuštena imena!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here