Pixabay.com
Singapur

Vlasti u Singapuru odlučile su da za još četiri sedmice produže mere delimične izolacije pošto su se u tom gradu-državi tokom proteklih dana pojavile hiljade novih slučajeva koronavirusa.

Kako prenosi AP, broj novozaraženih danas je 1.111, čime je ukupan broj dostigao 9.125, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji jugoistočne Azije, a 80 odsto zaraženih čine radnici iz inostranstva koji žive u skučenim uslovima.

Kada je reč o drugim delovima Azije, u Hong Kongu su za još dve sedmice produžene restriktivne mere u vidu zabrane većih javnih okupljanja i obustave rada ugostiteljskih i nekih drugih objekata.

Rad je dozvoljen restoranima, ali upola manjim kapacitetom i uz obavezno pridržavanje mera socijalnog distanciranja.

Reagujući na upozorenja stručnjaka da postoji opasnost od naglog širenja pandemije, predsednik Indonezije Džoko Vidodo zabranio je stanovništvu da putuje u zavičaje za praznik kojim se obeležava završetak ramazanskog posta.

S obzirom da mere socijalnog distanciranja u Japanu do sada nisu dale željene rezultate, premijer te zemlje Šinzo Abe pozvao je stanovništvo da smanji sve oblike društvene interakcije za čak 80 odsto.

Pandemija, međutim, jenjava na tlu Južne Koreje, u kojoj je potvrđeno devet novih slučajeva zaraze i još jedan smrtni slučaj, čime je broj zaraženih dostigao 10.683, a broj umrlih 237.

U Kini danas nije zabeležen nijedan novi smrtni slučaj usled COVID-19, a broj zaraženih porastao je za 11, pri čemu je šest slučajeva zabeleženo u provinciji Hejlongđijang, koja se graniči sa Rusijom, navodi AP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here