Siniša Blagojević položio zakletvu

0

’’Znam da je posao ogroman, potrebno je aktivirati mlađe. Ovde vidim rođene u Jugoslaviji, a ne vidim rođene u Francuskoj. Pa, kako očuvati srpstvo? Školstvo je po meni veoma bitno. I crkva. To su dva stuba. Dali ste mi zeleno svetlo da izaberem saradnike i obečavam da će oni biti delegacija odgovornosti i ljudi dobre volje. Sam ništa ne mogu i računam na vas!’’, rekao je Blagojević.

Predsednik sa Sorbone

 

Siniša Blagojević je rođen u Srbiji, šest razreda osnovne škole završio je u Svilajncu, školovanje nastavio u Montrealu, a diplomirao, magistrirao i upisao doktorat na Sorboni. Radio je u osiguranju, sa nekretninama i u kabinetu advokata. Bio je pravnik jugoslovenskih klubova i udruženja, ali i osnivač i potpredsednik Udruženja jugoslovenskih naučnika i umetnika u svetu, osnivač i potpredsednik Humanitarnog udruženja zapadno-evropske eparhije srpske pravoslavne crkve "Čovekoljublje", potpredsednik Upravnog i Nadzornog odbora parohije Sv. Sava .

 

Sednicom izborne skupštine predsedavao je dr Sima Mraović, na kojoj je dosadašnji lider Miloš Janković saopštio da iz više razloga ne namerava da uđe u trku za novi mandat, ali da će uvek i svima biti pri ruci i na pomoći.

 

Prethodno su poslanici, njih pedesetak, odslušali himne – "Marseljezu" i "Bože pravde" i minutom ćutanja odali poštu preminulim kolegama Ivanu Niklanoviću, Ljubomiru Petroviću i Gliši Lazini. Zatim su predsednici odbora podnosili dvogodišnje izveštaje, opisivali akcije, delili komplimente, ali i bez ustručavanja priznavali propušteno ili greške.

 

’’Od 2007. do danas bilo je više manifestacija. Sve radimo planski, a kao nosioci balkanske i evropske tradicije, u Francuskoj smo promoteri dobrih odnosa’’, istakao je Petar Gojković, predsednik Odbora za kulturu i prosvetu.

 

Velikim aplauzom nagrađen je predsednik Odbora za solidarnost i humanitarne akcije Miki Vujović, o ljubavi prema otadžbini govorio je lider Komisije za očuvanje i obeležavanje značajnih datuma, a Miki Ćirovski se osvrnuo na saradnju sa medijima.

 

Blagajnica Ljiljana Mitrović je saopšila da je prihod u dve protekle godine iznosio 41.227 evra, a rashod 49.383 evra, da su negativni saldo pokrili sponzori tako da u blagajni sada ima 577 evra.

 

Tokom diskusije oglasili su se Mirko Marković, Dragoslav Đurić, Ethem Mrđenović i Nikola Šuica.

 

Gosti skupštine bili su izaslanik Ministarstva odbrane Srbije pukovnik Vojislav Krstović, prvi sekretar u Ambasasi RS Brankica Bećanović, sveštenici Slaviša i Željko. Sa mnogo simpatija primljeno je pismo državnog sekretara u Ministarstvu dijaspore Miodraga Jakšića, koji ne samo da je zaželeo uspeh skupštini, već i biranim rečima pohvalio "predani rad na zaštiti nacionalnog i kulturnog identiteta".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here