Sinovi Obilića za primer

0

Vredna ekipa u prostorijama crkve u Augzburgu
 

Zahvaljujući telefonima i društvenim mrežama lako su se dogovorili da krenu u akciju prikupljanja najneophodnijeg što je potrebno stanovništvu pogođenom katastrofalnim poplavama. U nedelju ujutro već su stigli u Novi Perlah gde su u podrumske prostorije dovezli pun kombi stvari.
 

Ekipa iz Augzburga sa našim ljudima iz Minhena
 

-Sve je počelo u subotu oko 15 časova kada smo se preko Fejsbuka i društvenih mreža brzo obavestili i organizovali. Počelo nas je šest, ubrzo nam se pridružilo još toliko. Nismo hteli da čekamo ni crkvu ni klub u našem gradu, nego smo krenuli sami. Između

Članovi grupe

Pored Marka Stanišića u grupi su: Nenad Lizdek, Daniel Lukić, Dragan Đajić, Dražen Tubić, Elvir Zahirović, Nenad Stanišić, Siniša Dančula, Zzeljko Subotić, Milan Savić, Darko Rađenović, Marina Kuzmanović, Nikola Gajić, Dejan Krstić i Stanislav Kjlajić.

sebe sakupili smo oko 1.800 evra i pokupovali sve ono što smo smatrali da je najpotrebnije u ovom trenutku. Nabavili smo 1.700 pelena, 400 higijenskih uložaka za žene, oko 500 kg konzervisane hrane za odrasle i bebe, oko 400 kg garderobe. Dobio sam vozilo od firme, sve smo to natovarili i dovezli u Minhen i bili jutros prvi pred podrumom – kaže Marko Stanišić i dodaje da su se kao grupa samoorganizovali i sebi dali ime Sinovi Obilića.

Oni dalje nastavljaju da prikupljaju pomoć, jer su svesni da posle povlačenja vode sa poplavljenih područja, muke stanovništva ne prestaju.

 

Stalna akcija u Crkvi

U prostorijama Crkvene opštine u Augzburgu svakodnevno naši ljudi, u dogovoru sa sveštenikom Mićom Matićem, donose humanitarnu pomoć u novcu, ali i konzervisanu hranu, hranu za bebe, higijenske artikle. Iz ovog grada javio nam se e-mejlom N. Đalamić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here