Širom Srbije potpisuju apel za povratak Artemija

0

 

Vladika Artemije

 

Punktovi gde građani, koji to žele, mogu da potpišu apel postavljeni su u Beogradu, Nišu, Valjevu , Novom Sadu, Smederevu , Kraljevu , Čačku, Šapcu , Kragujevcu, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, itd. Organizatori su pristalice vladike Artemija i redova sveštenoslužitelja i vernika.

 

Potpisi će se prikupljati do 25. aprila svaki dan od 10 do 19 sati, a zajedno sa apelom koji se uveliko potpisuje preko interneta biće predati najvišem zakonodavnom telu Srpske pravoslavne crkve, Svetom arhijerejskom saboru, čije je zasedanje već najavljeno za 25.april, za kada je bilo najavljeno, pa u međuvremenu za jesen odloženo ustoličenje patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji .

 

UkolIko zbog toga i saborsko zasedanje bude pomereno za 15.maj, najverovatnije će do tada biti produženo i prikupljanje potpisa – izjavio je za Vesti crnorečki monah Antonije koji dežura pored jednog od tri punkta u Beogradu.

 

U prestonici Srbije potpisi vernika SPC prikupljaju se na tri punkta, od kojih se dva nalaze u najstrožem centru, u Knez Mihailovoj ulici, a treći je u Batajnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here