Skandal Nurkića: Čestitao Ramazan uz ustašku džamiju, vernici ga mole da se ne bruka (FOTO)

1
Printscreen: Youtube/ LaudatoTV
Jusuf Nurkić

Muslimanski vernici širom planete obeležavaju početak Ramazana, a tim povodom su se oglasili brojni klubovi i sportske ličnosti, koje čestitaju praznik svima koji ga slave, a među njima je i košarkaš Jusuf Nurkić. 

Ipak, za razliku od ostalih Nurkić je izazvao pravi skandal zbog načina koji je to uradio pa je dobio brojne kritike i zahteve, čak i svojih sunarodnika, da svoju objavu obriše sa društvenih mreža.

Naime, Nurkić je povodom Ramazana postavio fotografiju džamije, a u svemu ne bi bilo ništa sporno, da nije reč o džamiji koju je sagradio ustaški vođa, Ante Pavelić 1944. godine u Zagrebu.

Jusuf Nurkić je uz to čak i napisao komentar “Zagreb, 1944. – Hrvatska”, posle čega su krenuli da se ređaju komentari uvređenih vernika. Inače, Pavelić je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I izgrađenu 1938. godine pretvorio u džamiju koja je na kraju nazvana po njemu i koju je lično otvorio, a koju je blagosiljao takođe ozloglašeni Alojzije Stepinac.

Navijači su bili besni i razočarani:

– Od toliko lepih bosanskih džamija, ti si stavio ono što je za vreme zločinačke tvorevine na silu pretvoreno u džamiju? Ovo na slici je simbol učešća muslimana u ustaškim zločinima i svako normalan se toga stidi.

– Nurkiću, praviš nam medveđu uslugu. Obriši ovo, živ bio – samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika na Tviteru.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here