Youtube/Za budućnost Kotora
Dejan Vukšić

Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da je v.d. direktora crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić objavljivanjem tajnih informacija ugrozio nacionalnu bezbednost i zatražio da Tužilaštvo reaguje, a da se premijer Zdravko Krivokapić izvini ambasadorima zemalja članica NATO.

Medojević je ocenio da će “ovaj neviđeni skandal” imati ozbiljne i nepopravljive posledice po međunarodni kredibilitet ANB-a, što, kako je dodao, može dovesti do izolacije crnogorskih službi od međunarodnih operacija koje su vođenje sa stranim službama i koje su od vitalnog značaja za nacionalnu bezbednost Crne Gore.

– Ovaj skandalozni i očigledno namerni potez Vukšića, ne može se tretirati kao plod neznanja i nesnalaženja, već kao dobro osmišljen i planiran akt subverzije sa ozbiljnim posledicama po nacionalnu bezbednost – rekao je Medojević.

On je poručio da Vukšić odmah treba da bude smenjen, a generalni inspektor ANB da pokrene internu istragu o mogućim dodatnim štetama i posedicama.

Poslanik SDP i član skupštinskog odbora za bezbednost Raško Konjević prethodno je rekao da je Vukšić navodno odao tajne podatke obaveštajne agencije jedne države članice NATO lažnom americkom diplomati Stevanu Simjanoviću.

Zbog toga Vukšić hitno pozvan na sednicu Odbor za bezbednost na čijem dnevnom redu je bilo kontrolno saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, koji se ranije sastao sa Simjanovićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here