Francuski predsednik Emanuel Makron izbacio je danas pripadnike izraelske policije iz crkve Svete Ane u starom delu Jerusalima, koja je po međunarodnim pravilima, francuska teritorija.

Snimci incidenta prikazuju vidno ljutitog Makrona koji poziva na poštovanje pravila.

“Svi savršeno dobro znamo pravila. Ne sviđa mi se ono što ste uradili predamnom. Izađite napolje”, rekao je Makron, ali je ostalo nejasno šta je izazvalo njegovu oštru reakciju.

 

Na snimku se vidi kako se Makron obraća pripadnicima izraelske policije rečima da su odlično obavili posao u gradu i moli ih da poštuju pravila koja postoje vekovima, pa francuski mediji pretpostavljaju da je sam ulazak izraelskih bezbednjaka razlog njegovog negodovanja.

 

Sličan incident dogodio se 1996. godine kada je tadašnji predsednik Francuske Žak Širak zahtevao da pripadnici izraelskih snaga bezbednosti koji su nosili oružje izađu iz Crkve Svete Ane.

Makron u Jerusalimu učestvuje na petom Svetskom forumu o Holokaustu, koji se održava danas i sutra.

1 COMMENT

  1. U IZRAELU VEKOVIMA DEO IZRAELSKE TERITORIJE FRANCUSKO A STA JE TERITORIJOM SRPSKE DRZAVE KOSOVOM AMERI A I ZAJEDNO FRACUZI PODRZAVAJU BANDITE I KRIMINALCE LAZIMA BANDITI I KRIMINALCI ZAJEDNO SA NATO SNAGAMA PROTERAJAU PREKO 300 HILJADA SRBA SA VEKOVNIH OGNJISTA A I OSTALE ROME ZA NJIH KAZU DA SU SAUCESNICI SRBIJE I SRBA 20 GODINA STA JE SA TIM IZBEGLICAMA A O VADJENJU ORGANA CIVILA NA KOSOVU PRODAVANI U ZAPADNIM ZEMLJAMA O PORUSENIM CRKVAMA PA CAK MRTVIMA U NJIHOVIM GROBOVIMA MIRA NISU DALI 1999 GODINE KO SE SPASIO SPASIO TE GODINE KAADA SU DOSLI ENGLEZI U PRISTINU PRED NJIHOVIM OCIMA BANDITI SU PODIVLJALI PALILI SVE STO JE BILO ROMSKO SRPSKO DA LI CE OVE ISTINE IKADA BITI TURCI SU BILI 500 GODINA U SRPSKOJ ZEMLKI KOSOVO PA NESTALI TAKO CE I OVIMA KAD TAD DOCI VREME I NESTATI ALI ZAUVEK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here