Slavlje uz trubače

0

Priredbu je otvorio i goste pozdravio novi predsednik kluba Đorđe Tošić, a potom su nastupili mladi igrači folklornih ansambala domaćina "Sloge – Cufenhauzen", potom su zaigrali folkloraši "Svetog Save" iz Štutgarta i "Nove generacije" iz Šorndorfa.

 

Goste je zabavljao "Šljiva orkestar" i to sve dok u salu nisu ušli – gromoglasni trubači. Oni su srpskom himnom "Bože pravde" sve digli na noge, a potom su nastavili da muziciraju kao da su u Guči, što je publika oberučke prihvatila, pa se nije ni vraćala iz veselog kola na svoja mesta, a mnogi su završili – igrajući na stolovima.

Među prisutnima u publici bili su i predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije, generalni konzul Pera Janković i vice – konzul Nebojša Živković, ekipa predstavništva "Jata" u Štutgartu, kao i naših klubova "Morava", "Sveti Sava", "Kozara" iz Štutgarta, ali i ostali mnogobrojni prijatelji sa čitave teritorije nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

 

Dobri domaćini

Nova uprava potrudila se da za goste obezbedi bogatu (i posnu i mrsnu) trpezu, a pored predsednika Đorđa Tošića vredno su radili i ostali članovi rukovodstva kluba: potpredsednik Tomislav Sofranić, sekretar Tanja Conić i blagajnik Dragan Tadić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here