Smeđi patuljak ili rasadnik života?

0

NASA
 

Glavna specifičnost ove planete je ta da se kreće eliptičnom putanjom i suprotnim obrtanjem oko ose od svih ostalih planeta. U poslednjih nekoliko godina, sve više se spekuliše da na ovoj tajanstvenoj planeti ima života. Osim toga, postoji nekoliko verzija najnovijih istraživanja čiji rezultati potkrepljuju tvrdnje da se ne radi o običnoj planeti, već o zvezdanom brodu, opremljenom za galaktička putovanja.

Reč o planeti Nibiru a ima i druga imena kao što su Planeta X, Tamna zvezda, Smeđi patuljak. Neki je tretiraju kao 10. planetu našeg Sunčevog sistema, iako ona tu ne pripada.

Nibiru je do četiri puta veća od Zemlje i kruži eliptičnom putanjom unutar Mlečnog puta, a u naš sistem ulazi svakih 3.600 godina. Zbog toga su neki prisvojili ovu planetu i svrstali je u red planeta koje kruže oko Sunca.

Po verovanju nekih autora Nibiru pripada takozvanoj Galaktičkoj federaciji naše galaksije, koja se zove Mlečna staza, kao njena glavna planeta. Zbog svoje sposobnosti da prelazi ogromna rastojanja i na taj način dotiče mnoga područja galaktike, Nibiru smatraju rasadnikom civilizacija. Neki se onda pitaju, ako je Nibiru samo jedna od stanica federacije, gde se nalazi početna tačka, baza.

Nepoznata civilizacija

Naučnici su na brojnim arheološkim iskopinama pronašli crteže za koje veruju da oslikavaju planetu Nibiru i silazak nepoznate civilizacije na Zemlju. Veruje se da su Sumeri, još pre 6.000 godina, znali za ovu planetu i da su svoja saznanja o njoj zapisivali na glinenim pločicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here