SNS preuzima i Vladičin Han

0

Mladenović, koji je ostavku na funkciju predsednika opštine Vladičin Han podneo zbog poslaničkog mesta u Skupštini Srbije, izjavio je agenciji Beta da će u toj opštini ostati aktivan samo kao narodni poslanik.

 

"Neću ostati ni na jednoj dužnosti u opštini i neću se mešati u rad lokalne samouprave osim što smo razgovarali o tome da opština omogući otvaranje kancelarije narodnog poslanika tako da mogu kao poslanik da stojim na raspolaganju i u neposrednom kontaktu građanima opštine", kazao je Mladenović.

 

Novi predsednik opštine Branislav Tošić doktor je veterine. Do sada je bio profesor u srednjoj poljoprivrednoj školi u tom gradu a vlasnik je i privatne veterinarske stanice.

 

Nakon što je Goran Mladenović položio zakletvu za narodnog poslanika, Pčinjski okrug sada ima šest predstavnika u Skupštini Srbije. Najviše je poslanika iz SNS koja ima svoje predstavnike iz Bujanovca, Vranja i Vladičinog Hana, zatim iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider Riza Haljimi i poslanik iz Preševa, dok je ispred PDD poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, i iz Socijalističke partije Srbije (SPS) koja ima poslanika iz Surdulice.

 

Iz Pčinjskog okruga se nakon poslednjih parlamentarnih izbora zbog poslaničkog mandata svoje predsedničke funkcije u opštini odrekao i Novica Tončev, dugogodišnji predsednik opštine Surdulica, koji je i jedini poslanik SPS iz Pčinjskog okruga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here