Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer, osmi teniser sveta, poražen je od Pabla Anduhara u tri seta (6:4, 4:6, 6:4), u drugom kolu ATP turnira u Ženevi.

Švajcarac je u Ženevu došao da bi se što bolje spremio za Rolan Garos, ali već na startu turnira zaustavljen je od strane iskusnog Španca.

Federeru je ovo bio prvi turnir na šljaci ove sezone, pa poraz nije tolika senzacija, ali i pored toga očekivalo se da će opravdati ulogu favorita i plasirati se u četvrtfinale.

Ovo je bio Rodžerov prvi meč na šljaci posle 712 dana, i bilo je vidno da mu fale dueli na najsporijoj podlozi. To je, pogotovo, očigledno bilo u prvom setu u kom je Anduhar prvi napravio brejk.

Španac, 75. teniser sveta, ključni brejk napravio je u desetom gemu kada je Federer servirao za izjednačenje. Anduhar je iskoristio pad koncentracije i posle 37 minuta igre poveo je 1-0 (6:4).

Očekivao se odgovor Švajcarca i dobili smo ga. Zaigrao je znatno bolje, bio je agresivniji i u trećem gemu drugog seta oduzeo je servis Anduharu.

Do kraja seta održao je prednost brejk i rezultatom 6:4 izjednačio je na 1-1. Momentum je bio na strani Švajcarca, činilo se da ide ka pobede nakon što je napravio novi brejk u trećem setu, ali Španac je u osmom gemu uspeo da se vrati.

Anduhar je od 2:4 došao do 6:4 i posle sat vremena i 54 minuta igre plasirao se u četvrtfinale – 6:4, 4:6, 6:4.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here