Tanjug/AP
Analena Berbok i Olaf Šolc

Tokom predizborne turneje po Nemačkoj, kancelar Olaf Šolc i ministar spoljnih poslova Analena Berbok, izviždani su zbog problema koji su nastali usled pomoći Ukrajini, piše “Špigl”.

Izdanje navodi da, bez obzira što političari predstavljaju različite partije, Šolc Socijaldemokratsku partiju, a Berbok partiju “Zelenih”, nemački građani dočekali su ih sa jednakim nezadovoljstvom.

“Uvrede, uzvici ‘uaa’ i zviždanje, ne baš prijatan doček za kancelara Šolca u centru Nirnberga”, navodi se u članku.

“Špigl” piše da je besno stanovništvo optužilo Šolca za pokretanje sukoba u Ukrajini, inflaciju i migrantsku krizu. Jedan od prisutnih pozvao je nemačku vladu da podnese ostavku, a da se njenim članovima sudi.

Lokalni građani pozvali su Berbokovu koja je posetila Augzburg da „beži odatle” i optužili „Zelene” za vojne isporuke Ukrajini.

Ranije je anketa Instituta „Insa” pokazala da je broj Nemaca koji podržavaju vladajuću koaliciju dostigao još jedan rekordan minimum od izbora 2021. godine.

3 COMMENTS

  1. Нису им они звиждали што Немачка подржава Украјну, него што су окупирани од стране НАТО пакта који им наређује да потписују лажне Минске споразуме, да раскидају уговоре о снабдевању енергената из Русије, што им руше Северни ток и уз то пуне Украјинцима који подржавају нацизам и баве се ратно-хушкачком пропагандом – Немци су интелигентни људи!

  2. Lako je sa Jevrejskim bogatstvom koje su pokrali širom sveta da budu pametni i moćni.A prema Srbima su uvek ama baš baš bili zlotvori.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here