EPA/Clemens Bilan
Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc je u Berlinu, odgovarajući na pitanja građana tokom otvorenih vrata, izjavio da Severnoatlantska alijansa nikada nije predstavljala opasnost za Rusiju.

Dodao je da je na predlog predsednika Rusije Vladimira Putina, da se ponovo započne razgovor o kontroli naoružanja NATO i Sjedinjenih Američkih Država, pozitivno odgovoreno. Šolc tvrdi da nije bilo realnih razloga za pogoršanje situacije u Ukrajini. On je naveo da je razgovarao sa predsednikom Rusije kao i mnogi drugi.

– Po jednoj temi sam veoma jasno rekao Putinu, što i Vi takođe znate, da pitanje članstva Ukrajine u NATO nije u agendi – podvukao je Šolc.

Napomenuo je da posle razgovora sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim ima utisak da je mogao da postoji put koji bi rešio zabrinutost koja bi mogla da nastane u vezi sa hipotetičkim članstvom u NATO.

8 COMMENTS

  1. Odgovor sa naslova, trencevi u ukraini, da niste to kopali za navodnjavanje??? ovaj covek se davno posvadjao sa pameti, treba sam sebe da preslisa sta prica, ako stvarno veruje u to, spasa mu nema pravo u ludnicu.

  2. On Je najgori Bundes kancelar u istoriji Nemacke. Nezna sta radi i sta prica isto kao i njegov pobratim Bajden

  3. a sta je nato ucino 1999 godine bez saveta UN u tadasnju SRJ i od 1999 godine sa srpske zemlje gde su preko 250 000 srba a i nealbanaca proterani a i sta srpskim crkvama a i sta je sa srpskim grobovima koji su porusili siptarski bandtiti a nato ih podrzavao svega u tome

  4. nije prvi put..
    Бранко Ћопић – НА ПЕТРОВАЧКОЈ ЦЕСТИ

    branko copic na petrovackoj cesti
    На цести Петровачкој избјеглице
    и триста дјеце у колини.
    Над цестом круже грабљиве птице,
    туђински авиони.
    По камењару оснијеженом
    челична киша звони…
    У снијегу румена Марија,
    мамина кћерка једина,
    било јој седам година.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here