EPA/Clemens Bilan
Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc potvrdio je danas da je nova verzija predloga za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine koji je izradila EU dostavljena obema stranama.

Kako je istakao Šolc na konferenciji za novinare nakon Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani, Nemačka je posvećena napretku u dijalogu, prenosi prištinska Koha.

Što se tiče liberalizacije viza za Kosovo, Šolc je rekao da je važno da se to desi.

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žosep Borelj rekao je ranije danas po dolasku na samit EU-Zapadni Balkan u Tirani da je poslednja verzija predloga u dijalogu već prosleđena Beogradu i Prištini.

Borelj je rekao da je poslednja verzija teksta poslata juče Beogradu i danas Prištini, na razmatranje, a odgovarajući na pitanje da li je moguće rešenje do 2024. godine, kazao je da ne treba postavljati veštačke rokove.

3 COMMENTS

  1. Jel treba sačekati da se sprovede sporazum o ZSO pa sačekati desetak godina za sledeći sporazum koje predloži E.U.

  2. Ima samo jedna verzija

    To je 1244 Rezolucija UN
    Jasno kaže da je Kosovo i Metohija sastavni dio države Srbije
    A vi Germani okanite se zveckanja oružijem
    Dva svetska rata ste pravili
    Zar ne ….
    🇷🇺🇷🇸☦️☦️🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  3. ovaj je neki pametan salje naoruzanje i tenkove za ukrajince i direktno je umesan sukobe i rata ukrajinaca i rusa i pod komandpm je kauboja i koji je rekao ukrajina mora pobediti a sad se mesa u srpski terotijalni integritet uraaaaaa kosovosrbija jedino resenje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here