SP: Rusija je šampion!

0

 

Razočaranje koje su priredili svojim navijačima na Olimpijskim igrama u Sočiju pre par meseci, ruski hokejaši su večeras dobrim delom kompenzovali osvajanjem Svetskog prvenstva koje je održano u Belorusiji.

Zbornaja komanda je u finalu odigranom u Minsku večeras pregazila Finsku sa 5:2 i stavila tačku na turnir na kojem je bila apsolutno dominantna reprezentacija. Zabeležili su sve pobede, čak nijednom nisu igrali ni produžetke, a ukupna gol razlika im je 42:10. Ipak, mora se reći da su Rusi došli u gotovo najjačem sastavu sa NHL zvezdama Ovečkinom, Malkinom, Bobrovskim i kompanijom, dok ostatak ekipa uglavnom nije mogao da računa na najbolje igrače ih NHL lige.

Međutim, za Ruse je ovo bio važan turnir kako bi se koliko-toliko iskupili za fijasko iz Sočija. Finalni meč protiv Finaca je uživo posmatrao čak i ruski predsednik Vladimir Putin koji je sedeo u društvu sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Finci su se dobro držali u prvoj polovini finalnog okršaja i čak su imali i vođstvo od 2:1 kada je Palola pogodio mrežu rivala. Ipak, usledio je furiozan preokret ruskih hokejaša. Ovečkin i Malkin su do kraja druge trećine okrenuli rezultat na 3:2, a u finalnoj deonici su Zaripov i Tihonov sa po jednim golom rešili sve dileme. Za Rusiju je ovo druga zlatna medalja na svetskim prvenstvima u poslednje tri godine, a četvrta od 2008. godine.

 

 

U meču za bronzu, Šveđani su savladali Čehe sa 3:0.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here