Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da je osnova svega da sve selekcije treba da igraju na isti način, kao i da su vrata nacionalne selekcije otvorena svim rukometašima.

– Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu. Zato je važno da radimo svi u istom pravcu. Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno – rekao je Ðerona u intervjuu za Balkan-Handball.com.

Španski stručnjak na mestu selektora zamenio je Nenada Peruničića, a kako kaže, voljan je da svim domaćim trenrima razmenjuje mišljenja i čuje predloge.

– Ne dolazim da kažem “Vi morate da igrate na taj način“, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja. Otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno – rekao je Đerona i dodao da su vrata nacionalne selekcije otvorena svim rukometašima.

– U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve – zaključio je Đerona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here