Španci ne daju Luku Bojovića

0

Počinje suđenje za ubistvo Milana Jurišića Jureta

Bojović je organizovao ubistvo, a potom i likvidirao Jurišića. Sretko Kalinić je španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je udarao čekićem po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

 

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila, pa su morali da kupe drugu. Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je monstruzni zločin počinjem bio je sav u krvi. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija.

 

Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić. Madridski dnevnici su ranije preneli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen.

 

Tokom istrage, španska policija je u Bojovićevom stanu našla oko 600.000 dolara i veću količinu oružja i municije.

 

Podzemlje proključalo pred ekstradiciju Luke Bojovića!

 

Luka Bojović je uhapšen februara 2012. u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače, protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara 2012, a sumnja se da je Bojović iz Srbije pobegao juna 2010, nakon što su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

 

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata. Njegov rođeni brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. aprila 2013.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here