EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Osvajač NBA prstena sa Toronto Reptorsima, Mark Gasol odlučio je da je vreme za povratak kući! Naredne sezone on će igrati u Đironi, čiji je i predsednik, objavili su brojni španski mediji.

Marks Gasol je prethodne sezone nastupao za Los Anđeles Lejkerse, koji su odlučili da ga trejduju tokom ovog leta, vratili su ga u klub gde se i afirmisao kao igrač – Memfis Grizlise.

Ipak, nije se tamo dugo zadržao, te je odlučio da raskine ugovor i da se vrati kući, u svoju Đironu, odakle je i pošao u “beli svet”.

Gasol je ponikao u Barseloni, ali je prvu pravu priliku dobio u Đironi, gde je toliko uzanpredovao u dve godine da se domogao i NBA drafta, a i toga da je kasnije postao jedan od “najzahvalnijih” centara NBA lige.

Ono što je zanimljivo u celoj priči je činjenica da Đirona sada igra u drugom rangu takmičenja u Španiji, međutim, sa ovakvim igračem pod košem sigurno je da će ostvariti brzi povratak u Ligu Endesa.

U dosadašnjoj karijeri španski centar je nastupao za Memfis, Los Anđeles Lejkerse, Barselonu i Toronto Reptorse, a može se pohvaliti i brojnim medaljama sa reprezentacijom Španije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here