pixabay.com

Ministarstvo spoljnih poslova Španije naglasilo je danas da to što je ta zemlja prihvatila upotrebu pasoša Kosova ni na koji način ne znači da Španija priznaje Kosovo.

Ministarstvo je tako odgovorilo na molbu Tanjuga da pojasne da li je došlo do promene stava i zašto je došlo do promene kad je reč o priznavanju pasoša, i dodalo da su sve države Šengena koje ne priznaju Kosovo prihvatile upotrebu običnih kosovskih pasoša, kao i da bi bez te izmene nosioci tih pasoša imali problema da legalno posećuju države koje nisu priznale Kosovo.

“Španija favorizuje i nastaviće da favorizuje dijalog Beograda i Prištine kao način rešavanja tog pitanja i nastoji da minimalizuje njegov uticaj na građane. Oznaka ‘Kosovo’ ne prejudicira stavove o njegovom statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244/1999 Saveta bezbednosti UN i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova”, navelo je špansko Ministarstvo.

5 COMMENTS

  1. Srbija bi trebala odma da prizna kataloniju
    kao državu.
    Španjolci nisu srpski prijatelji
    Kad se pogleda unazad šta je radio španjolac Andropov kao
    visoki predstavnik u BIH sve na štetu Bosanskih srba.
    Pa Solana kao šef NATO pakta koji je bombardovao SR jugoslaviju
    Španija nije srpski prijatelj.

    • Srbija je prva priznala kosovska dokumenta i registarske tablice. Zato je to uradila Španija. Napadate Španiju zbog nečega što je Srbija prva uradila.

  2. Kada priznas Pasos, zvanicno si priznao i Drzavu! Pasos nije nekakav licni dokument o nekoj licnosti, vec pasos je coveka koji sa tim dokumentom predstavlja svoju Drzavu i Grb?
    Steta za Spanjolce a mozda je to sto je nihov Teniser sada ispod Srbina pa su resili da se na takav nacin osvete, ne racunajuci da ce isto i njih to da snadje ili mozda nece jer katalonci nisu Rusi pa ih svet i onako nece priznati pa nemaju na taj nacin Spanjolci sta da izgube!

  3. Ватикан је имао утицаја на ову одлуку – зато је и Куртијев режим прогласио српске цркве на КиМ у селима из којих су Срби протерани – за католичке ! Шпанија је дубоко католичка земља – они слушају само Ватикан.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here