Spasili migrante, pa ih jedva naterali da se iskrcaju sa broda

0

Od 345 spasenih migranata njih 65 je svojevoljno napustilo brod, dok su ostali zahtevali da budu prebačeni u Italiju
 

Oko 700 putnika koji su platiti karte iskrcalo se ranije sa broda dužine 157 metara u luci Limasol, saopštila je policija, ali je samo 65 spasenih lica juče pristalo da ode sa broda.

 

Ostali su to odbili, ali je situacija rešena kada je policija ušla na brod i razgovarala sa preostalim izbeglicama, izjavio je Marinos Papadopulos, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih pslova, preneo je AFP.

 

"Sve je prošlo mirno", rekao je ovaj zvaničnik.

 

Izbeglice će biti prebačene autobusom u kamp nedaleko od Nikozije. Tamo će moći da se okupaju, dobiće čistu odeću i prostor za odmor, saopštio je Crveni krst.

Kako je ranije preneto, gotovo 300 sirijskih izbeglica odbilo je da se iskrca sa broda koji ih je spasio kod obala Kipra. Direktor brodske linije "Salamis" Kikis Vasiliou rekao je da migranti insistiraju da ih vlasti prebace u Italiju. Brod "Salamis Filoksenija" nalazi se u luci u Limasolu i sva spasena lica su u dobrom zdravstvenom stanju.

 

Kiparsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 52 dece bilo na malom ribarskom brodu koji je uputio poziv za pomoć.

 

U međuvremenu, oko 300 ruskih putnika, koji su trebali da nastave krstarenje u pravcu Haife u Izraelu, smešteno je u hotele u Limasolu, jer je put otkazan zbog broda na kome su migranti.

 

Kipar: Akcija spasavanja 300 ljudi izgubljenih na moru

 

"Trebali smo da isplovimo u 22.30 sinoć. Učinili smo sve da spasimo njihove živote, dali smo im hranu, pomoć i sve što im je bilo potrebno, a oni sada hoće da unište ovu kompaniju", rekao je Vasiliou, prenio je Frans-pres.", rekao je Vasiliou novinarima.

 

On je dodao da se sada gubici kompanije zbog spasavanja migranata mere stotinama hiljada evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here