SPC: Skravljenje srpske crkve se nastavlja

0

Gola Albanka snimila spot u srpskoj crkvi u Prištini
 

"Pored pomenute pevačice, u video spotu se pojavljuje još nekoliko lica koja u krajnje demonizovanoj i bogohulnoj koreografiji igraju polunagi u unutrašnjosti hrama", navodi se u saopštenju Eparhije.

 

Iz Eparhije ističu da, nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija, koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej terorističke Oslobodilačke vojske Kosova.

 

Zlo na delu: Polugola Albanka igra u srpskoj crkvi u Prištini!

 

Gradnju hrama Hrista Spasa započeo je 1990. godine tadašnji episkop raško-prizrenski i kasniji blaženopočivši patrijarh srpski Pavle, a gradnja crkve prekinuta je 1998. godine izbijanjem oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji.

 

Crkva je više puta bila izložena napadima i pokušajima miniranja, a budući da nije obezbeđena od lokalnih vlasti i Kfora, i danas se koristi kao javni toalet i predstavlja simbol tragičnog stanja verskih i ljudskih prava na Kosovu i Metohiji.

 

Eparhija raško-prizrenska apeluje na međunarodne i "kosovske" zvaničnike da obezbede ovu crkvu, zaštite je od daljeg skrnavljenja i da omoguće završetak njene gradnje kako bi poslali poruku da za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu još postoji mesta u Prištini i na Kosovu i Metohiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here