Spektakl 26. decembra

0

Jutjub
Balkanski istočnici
 

S obzirom na to da je grupa sastavljena od internacionalnih muzičara logično je bilo da kao svoj cilj i polje delovanja bude etno-muzika balkanskih naroda. Kao nagradu za njihov uloženi trud imamo pobednicu drugog TV serijala RTS-a Šljivik, Vioneru Paunović koja je interpretacijom vlaške etno-pesme "Šumice razgranata" osvojila prestižnu nagradu Čuvarka kulturne baštine Republike Srbije.

 
Balkanski istočnici su u aprilu održali celovečernji koncert u dvorani Doma omladine u Beogradu i predstavili se publici, otvaranjem trećeg međunarodnog etno festivala pod nazivom "Todo Mundo". Takođe su dobili poziv od organizatora velikog kulturnog događaja Oplenačka berba iz Oplenca gde su kao etno-muzička grupa pratili sve dosadašnje pobednike TV serijala "Šljivik".
 
U najkraćim crtama smo hteli da vas upoznamo sa malim delom velikih uspeha pomenute etno- muzičke grupe koja je prosle 2013. godine održala prvi novogodišnji koncert i ujedno bi hteli da obavestimo cenjeni auditorijum da Balkanski istočnici, Vionera i Mile Paunović sa svojim gostima organizuju u petak, 26. decembra, u Negotinu, s početkom u 19 sati, novogodišnji koncert.
 
Ovaj spektakl će pomenuta etno grupa pokloniti svim ljubiteljima balkanskog etno zvuka i ulaz će biti besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here