Fudbaleri Španije obezbedili su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su u jednom od najboljih mečeva na šampionatu pobedili Hrvatsku posle produžetka 5:3.  

Od starta meča, Španija je bila bolji rival na terenu i napala Hrvate. Tako su odmah stvorili nekoliko prilika. Prvo je Koke bio u gol šansi, a onda i Morata. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen.

Ipak, umesto gola Furije, usledio je šok u 20. minutu. Pedri je vratio loptu Simonu iz velike udaljenosti. Nespretno je reagovao čuvar mreže Bilbaoa, pa je Španija primila jedan od najbizarnijih golova u istoriji Evropskih prvenstava.

Izjednačenje je stiglo u 38. minutu kada je nakon sveopšte pometnje u hrvatskom šesnaestercu lopta stigla do Sarabie koji je zakucao loptu u mrežu koju čuva Livaković.

U nastavku, Španci su ponovo napali, a to im se isplatilo u 56. minutu kada je Feran Tores sjajno proigrao Cezara Azpilikuetu koji je glavom postigao debitantski gol u reprezentativnom dresu.

Tu se Španije nije zaustavila, pa je 20 minuta kasnije Tores primio loptu sa strane i lako se oslobodio svog čuvara nakon čega je ostao 1 na 1 sa Livakovićem i postigao gol.

Ipak, Hrvatska se nije predavla. Tako je Oršić uputio šut iz zone peterca koji je odbijen. Međutim, to je učinjeno prekasno te je gol tehnologija pokazala da je lopta prešla liniju za 3:2. Ušlo se u sudijsku nadoknadu u kojoj je Hrvatska napala i u 92. minutu Pašalića stigla do izjednačenja i produžetaka.

U dodatnih trideset minuta Španija je potpuno dominirala. U igru je ušao Dani Olmo i asistirao Morati u 100. minutu, a potom i nekoliko minuta kasnije Ojarzabalu za overu pobede.

Nije imala snage Hrvatska za novi povratak, te je meč završen još u prvom produžetku.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here