Vesti
Deca iz dva srpska kluba od sada pod istim grbom

Dva fudbalska kluba srpske zajednice Sidneja udružila su snage i u 2022. godinu ulaze pod jednim imenom. Proteklog četvrtka zvanično je saopšteno da su se Beli orlovi iz Boniriga spojili sa svojim dugogodišnjim komšijama iz amaterskog ranga – FK Bonirigom.

“S uzbuđenjem objavljujemo da je došlo do značajnih promena na sportskim terenima u Bonirigu. Posle 15 godina kao dva odvojena sportska entiteta, Bonirig Beli orlovi i FK Bonirig će od sada funkcionisati pod jednim imenom, kao Bonirig Beli orlovi. Odluka stupa na snagu odmah i zajedno ulazimo u sezonu 2022”, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Belih orlova.

Beli orlovi su najuspešniji srpski klub u Australiji i trenutno se takmiče u Drugoj Premijer ligi Novog Južnog Velsa (NPL2), dok je FK Bonirig uspešan član nižerazredne Premijer lige Južnih disktrikta (SDSFA).

Oba kluba pored seniorskih ekipa imaju i razvijene mlađe kategorije, pa će samim tim od sada Beli orlovi imati daleko veću i raznovrsniju bazu iz koje će moći da regrutuju obilje talentovanih fudbalera, koji bi u budućnosti mogli da budu važan deo prvog tima.
Poznato je da u modernom fudbalu bez bogate i jake sopstvene škole nema ni uspeha, a očigledno da su se upravo time i vodili u upravi kluba koji je ne tako davno bio strah i trepet u najjačoj ligi Novog Južnog Velsa.

“Ova istorijski važna fuzija će mladim igračima iz baznog fudbala otvoriti direktan put u reprezentativni fudbalski nivo i istovremeno će omogućiti bolje resurse za sve trenere i fudbalere, od najmlađih do najstarijih”, poručuju iz Belih orlova.

U Bonirigu je ovim spajanjem srpskih klubova postavljen čvrst temelj za buduće uspehe. Sve miriše na berićetnu 2022. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here