SPORTSKE VESTI

0

Nojer produžio ugovor sa Bajernom

Golman Bajerna i reprezentacije Nemačke, Manuel Nojer produžio je ugovor sa Bavarcima do 2019. godine.
Nojerov prethodni ugovor isticao je 2016. godine, ali je 28-godišnji golman pristao da ga produži na još tri godine.
Nojer je 2011. godine došao u Bajern iz Šalkea, a za klub je do sada odigrao 147 utakmica.
Legenda kluba Karl Hajnc Rumenige je rekao da je pristanak Nojera na produžetak ugovora, samo nekoliko dana posle eliminacije Bavaraca iz Lige šampiona od Real Madrida, pokazatelj da on želi da zauvek igra za Bajern.

Navijača u Brazilu ubili NjC šoljom?!

Jedan navijač je poginuo u sukobu navijača rivalskih klubova u Brazilu, u gradu Resife. Policajac, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da su sukobi između navijača izbili na stadionu Aruda posle utakmice između Santa Kruza i Perana. On je naveo da su navijači iščupali nekoliko NjC šolja iz toaleta stadiona i bacili ih sa tribina, na ulicu, a jedna od njih je pogodila navijača koji je preminuo na licu mesta.
Ovaj incident se dogodio samo šest nedelja pre početka Svetskog prvenstva u Brazilu, a četiri utakmice Mondijala će se odigrati i u Resifeu.

Palermo se vraća u Seriju A

Fudbaleri Palerma izborili su povratak u Seriju A posle godinu dana odsustva, pošto su pobedom nad Novarom od 1:0 osigurali titulu u Seriji B. Strelac za tim sa Sicilije bio je Franko Vaskes u 41. minutu.
Palermo sada im 16 bodova prednosti u odnosu na Empoli, pet kola pre kraja.
Palermo je ovim trijumfom produžio niz bez poraza na 18 utakmica od kada je tim preuzeo Đuzepe Jakini (na slici), koji je zamenio otpuštenog Đenara Gatuza u septembru. Pre toga je ekipa za šest kola osvojila samo sedam bodova.
Dva prvoplasirana tima u Seriji B idu direktno u Seriju A, dok ekipe od trećeg do osmog mesta igraju baraž da bi se odlučilo o trećem timu koji ide u viši rang takmičenja.

"Ludak" Bijelsa stiže u Marsej

Poznati argentinski trener Marselo Bijelsa imenovan je za šefa stručnog štaba Olimpika iz Marseja. Francuski klub je na zvaničnom sajtu saopštio da će Bijelsa, koji je poznat i po nadimku "Ludak", na kraju sezone sa Olimpikom potpisati dvogodišnji ugovor.
Olimpik sa klupe trenutno predvodi sportski direktor Žoze Anigo, koji je na tom mestu u decembru zamenio Elija Bopa.
Bijelsa je tokom trenerske karijere, između ostalih, predvodio Njuel Old Bojse i Atletik Bilbao, a bio je i selektor Argentine i Čilea.

Pirlo veran "staroj dami"

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo potpisaće novi, dvogodišnji ugovor sa "starom damom".
Italijanski fudbaler je ove sezone za Juventus odigrao 41 utakmicu, a postigao je šest golova.
Posle pregovora s Pirlom, uprava kluba se okreće, kako pišu mediji, pregovorima sa Polom Pogbom, koga će teško zadržati zbog velikog interesovanja Pari Sen Žermena i Real Madrida.

—–

Hefner vodi Bavarce umesto Henesa

Na vanrednoj skupštini Bajerna za novog predsednika jednoglasno je izabran Karl Hefner, koji je bio i jedini kandidat (dobio 99,6 odsto glasova).
Hefner na mesto predsednika dolazi umesto Ulija Henesa, koji je u martu podneo ostavku na to mesto, jer je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza.
Henes, koji će uskoro otići na izdržavanje kazne, na vanrednoj skupštini kluba je rekao da su mediji o njegovom slučaju "sramno izveštavali".
Hefner (61) je do sada bio zamenik Henesa, a bio je i član Uprave kluba.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here