Sportske vesti

0

 

 

Matje: Barselona najbolja na svetu

Dosadašnji fudbaler španske Valensije, Francuz Žeremi Matje (39), izjavio je da je ponosan što će preći u Barselonu.
– Veoma sam ponosan na to što prelazim u Barselonu. Barsa je najbolji klub na svetu i ovo je velika prilika za mene – kazao je Matje za španske medije.
Francuski fudbaler je karijeru počeo u Sošou, igrao je i za Tuluz, a u Valensiju je došao 2009. godine.

 

Dnjepar i Kopenhagen igraju u Kijevu

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između ukrajinskog Dnjepra i Kopenhagena igraće se u Kijevu, a ne u Dnjepropetrovsku, saopštila je UEFA. Meč je na programu 30. jula, a zbog situacije na istoku Ukrajine, igraće se na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Kopenhagen je tražio od UEFA da se meč ne igra u Dnjepropetrovsku "ne zbog problema s protivnikom, ekipom Dnjepra, već zbog bezbednosti", kazao je direktor danskog kluba Andres Horšolt.

Konte: Ne idem u PSŽ

Doskorašnji trener Juventusa Antonio Konte demantovao je da pregovara s Pari Sen Žermenom.
– Pročitao sam izveštaje o tome kako je moja "pratnja" imala kontakt sa PSŽ-om. Pošto nemam ni agenta ni pratnju, mogu jedino da kažem da je ta priča potpuno bez osnova – kazao je Konte za agenciju ANSA.
Konte je pre nedelju dana podneo neopozivu ostavku u Juventusu, s kojim je osvojio tri titule u Seriji A, jedan nacionalni kup i dva superkupa.

Gvardiola: Znam da me čeka otkaz

Trener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola svestan je da je moguće da dobije otkaz u tom klubu ako Bavarci ne budu imali uspešnu sezonu.
– Nema tajni. Ako ne budemo pobeđivali, verovatno će sledeće godine doći novi trener – rekao je Gvardiola i posebno se osvrnuo na težak poraz od Reala u polufinalu Lige šampiona.
– Osvojili smo Bundesligu s rezultatom koji nikada ranije nije postignut. Osvojili smo i Kup Nemačke. Ali je sramota izgubiti na taj način od Reala…

Orije novi "svetac"

Ni Arsenal, ni Monako, Serž Orije je pojačanje Pari Sen Žermena!
Reprezentativac Obale Slonovače će sledeće sezone igrati na Parku Prinčeva kao pozajmljeni fudbaler Tuluza, a šampion Francuske će imati opciju da otkupi njegov ugovor u toku trajanja pozajmice, i to za oko 10 miliona evra.
Ovo je najverovatnije urađeno zbog kazne UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, po kojoj PSŽ ima limite za trošenje novca na igrače i sume koja se troši na plate igrača.

Samjuel iz Intera u Bazel

Bivši reprezentativac Argentine i fudbaler Intera, Valter Samjuel (36), potpisao je ugovor sa švajcarskim šampionom Bazelom.
– Veoma sam srećan i ne mogu da dočekam da počnem – rekao je Samjuel.
Iskusni defanzivac je u Bazel prešao kao slobodan agent, pošto mu je sa Interom istekao ugovor.
Samjuel je u karijeri, pored Intera čije je boje branio od 2005, igrao i za Njuls Old Bojs, Boku Juniors, Romu i Real Madrid.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here