Sportske vesti

0

 

Šamani iz Perua "videli" trijumf Brazila

Šamani iz tri peruanska područja okupili su se na stadionu u Limi, gde su izveli magijski ritual i predvideli da će Brazil postati svetski šampion, a da će u finalu pobediti Argentinu.
Šamani su veoma cenjeni u Južnoj Americi i njihovim predviđanjima se daje poseban značaj na tom kontinentu.

Vreme da Blater ode sa čela FIFA

Prvi čovek Fudbalske asocijacije Holandije Mihael von Prah poručio je predsedniku Svetske fudbalske federacije Sepu Blateru da treba da se povuče.
Isto mišljenje iskazao je i Greg Dajk, predsedavajući Fudbalske asocijacije Engleske, na sastanku evropskih delegata pred početak kongresa FIFA, na kojem je Blater objavio da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za još jedan mandat na čelu vladajućeg tela svetskog fudbala.

Sve je lakše uz pesmu

Fudbalska reprezentacija Gane veliku pažnju polaže na timski duh, koji se najbolje gradi uz pesmu. Bubanj i snaga glasa, to je sve što im treba za put na Mondijal, koji započinju u ponedeljak kada igraju protiv selekcije SAD.

ADRIJANA LIMA: Ovo je fudbal

Brazilska lepotica snimila je novu reklamu pred sam početak Mondijala u njenoj domovini.
Prelepa Adrijana ovog puta reklamira automobile marke Kija. Ukratko, Adrijana dolazi automobilom na trening američkog fudbala i zadivljenim igračima donosi fudbalsku loptu, pokazujući im pri tom šta je u stvari pravi fudbal.
– U mojoj zemlji, OVO je fudbal – izgovorila je ona, a onda je usledio šut…

Kinezi smislili lažna opravdanja

Kinezi su očigledno veoma zagrejani za predstojeće Svetsko prvenstvo, pa su u stanju da učine sve kako bi prisustvovali mečevima u Brazilu, barem preko TV.
Naime, oni su izradili jedan internet sajt preko koga kineski radnici mogu dobiti lekarska opravdanja, odnosno preko kojih mogu otvoriti bolovanje. Poslednjih nekoliko dana sve više Kineza koristi usluge ovog sajta preko kojeg se dobija potpis lekara specijaliste i markica. Sve ovo košta oko 36 evra.

Kapelo najplaćeniji selektor

Među 32 nacije na Svetskom prvenstvu mnogi smatraju da je najplaćeniji menadžer engleske reprezentacije, Roj Hodžson. Naime, on godišnje zaradi oko 3,5 miliona funti. Ipak, nije on najplaćeniji među selektorima.
Najplaćeniji je selektor ruske reprezentacije i bivši selektor Engleske, Fabio Kapelo. On godišnje zaradi skoro duplo više od drugoplasiranog Hodžsona, čak 6,7 miliona funti.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here