Trojičin dan obeležen molitvom i pesmom

0

Veliki broj vernika okupio se protekle nedelje u crkvi Svete trojice u Kicineru na proslavi krsne slave ove crkveno-školske opštine Trojičin dan. Pored sveštenika iz ove crkve oca Dušana Gnjatića, na nedeljnoj liturgiji služili su i otac Milojko Dimitrić, sveštenik u crkvi Sveti Nikola u Hamiltonu, otac Milutin Veljko, sveštenik u crkvi Sveti Sava u Torontu i otac Miroljub Todorović, sveštenik u novoosnovanoj crkveno-školskoj opštini Ćirilo i Metodije u Gvelfu. Slavskom ručku prisustvovao je i otac Goran Gojković, sveštenik u crkvi Sveti Đorđe iz Vaterloa.

Zabavni program
Za sve goste priređen je slavski ručak u velikoj sali pri crkvi Svete trojice u Kičineru. U zabavnom delu programa učestvovali su članovi hora "Sveti Roman Melod" pod dirigentskom palicom Biljane Važić i folkloraši ansambla "Stevan Sinđelić".
Muzičari Radenko Đorđević i Miroslav Miki Tomić i pevač Vukosav Govedarica Kota, zabavljali su goste do kasnih popodnevnih sati, koji su se odrekli novčane naknade.

Posle liturgije bila je tradicionalna litija oko crkve Svete trojice, a nakon toga u crkvi je obavljeno tradicionalno lomljenje slavskog kolača. Ovu časnu dužnost obavili su otac Milutin Veljko i Miloš Vukosavljević, kum ovogodišnje slave.
Posle liturgije prigodnu besedu održao je protejer stavrofor Dušan Gnjatić, koji je između ostalog istakao da ova crkveno-školska opština ove godine proslavlja 25-godišnjicu osvešćenja crkve Svete trojice. Tačan termin i program proslave biće naknadno utvrđeni.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here