Tanjug/AP

Ukrajinski konvoj borbene tehnike pokušao da se probije ka Azovstalju u Mariupolju. Proboj je sprečen saopštio je – dopisnik RIA Novosti pozivajući se na vojsku DNR.

Prema dostupnim informacijama, Kijev je, između ostalih snaga, nameravao da baci grupaciju od 2.000 plaćenika na deblokadu Mariupolja, ali su se sada planovi promenili zbog potpune nesvrsishodnosti ove operacije.

Taj plan je potpuno propao jer je Mariupolj je došao pod kontrolu Narodne milicije DNR i Oružanih snaga RF.

U toku je 51. dan Rusko Ukrajinskog rata. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

Bitka za Mariupolj privodi se kraju, nakon čega se očekuje prodor na sever i u Donbas te stvaranje tzv. Pavlogradskog kotla.

U međuvremenu, nastavlja se uništavanje pvo sistema, koncetracija ukrajinske vojske, skladišta nafte i strateških objekti širom zemlje.

4 COMMENTS

  1. Pa oni jedino i znaju da sravne sa zemljom iz daleka. Haha. Druga svetska sila, kako srbi kažu nešto zapela. Pa oni da nemaju atomsko oružje nitko ih nebi ni smatrao ozbiljnom vojnom silom.
    Toliko o bijednoj Rusiji.
    A bogami ni Vama nusu bili od nekave koristi kad je NATO provodijo specijalnu akciju u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here