Sramna objava političarke Kosova o Đokoviću, srpski ambasador je ućutkao

1
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, odlukom organizatora Australijan opena, igrati u Melburnu uz medicinsko izuzeće, a ova odluka izazvala je brojne reakcije kako u svetu sporta tako i van njega. 

Odmah su se oglasili brojni mediji, pojedini teniseri, lokalni novinari, a jednu od sramnih poruka postavila je političarka iz Kosova, Vlora Čitaku, koja je ambasador u SAD. Ona je objavila je na svom Tviteru vest o tome da je Đoković dobio medicinsko izuzeće i da će braniti titulu na Australijan openu, a to je “začinila” citiranjem Džordža Orvela iz knjige “Životinjska farma”.

– Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih – napisala je Čitaku, aludirajući na to da Đoković kao prvi reket sveta ima privilegovan položaj u odnosu na druge tenisere.

Ova njena objava izazvala je i reakcije mnogih, među kojima i ambasadora Srbije u SAD, Marka Đurića.

– Da li samo ja ovo vidim, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje?

– Očigledno da je tako, Novak Đoković je Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku. Ovo je tipičan dehumanizujući govor Vlore Čitaku, za koju su Srbi beli šetači ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramota. Gospođo Čitaku, gledajte “životinju”, koja je na svim nivoima više “jednaka” od vas – i uživajte dok svira svoju simfoniju – odgovorio joj je Marko Đurić.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here