SRAMOTA: Pošta uzima proviziju na humanost!?

0

filmmovement.com
Na svakom koraku sapliću humane ljude (Foto: Ilustracija)
 

– Stvarno sramota. Znam da je ovo cirkus društvo, ali ako ja mogu da se odreknem dela svoje penzije, zašto onda ne bi mogla i Pošta, odnosno država čiji je vlasnik, da se odrekne provizije kad je reč o sirotinji. To je nehumano, jer umesto da stimulišu ljude da pomažu što više, oni ih time teraju da odustanu od pomoći – kaže Cocić, dodajući da on i supruga, iako su oboje penzioneri, uvek izdvoje poneki dinar da pomognu sirotinji.

– Znam da je u vreme poplava Vlada donela uredbu da se provizija na humanitarne uplatnice ne plaća, jer sam i tada pomagao. I sada kad sam video uplatnicu da je stigla uz „Infostan“ hteo sam da pomognem, da u ova teška vremena malo zažive te narodne kuhinje i da ljudi na ovu hladnoću dobiju neki topli obrok. I na tih 100 dinara koje sam uplatio, uzeše mi 45 dinara za proviziju – govori Cocić za Alo.

Povodom ovog slučaja od nadležnih u Pošti ni posle više od 15 dana Alo nije dobio odgovore na pitanja zašto se i po kom osnovu naplaćuju provizije za humanitarne uplate i da li je provizija fiksna.

Provizija i kad plaćaš vrtić

Beograđanin Dragan R. je shvatio da su ga "odrali" tek pošto je platio račun za boravak deteta u vrtiću.

– Uzeli su mi, kako već ide, jedan posto provizije na iznos računa, ali sam poludeo kada sam video da me je još 100 dinara koštalo što sam platio karticom. To je pljačka. Da mi je radnica na šalteru skrenula pažnju na to, kada sam je pitao da li primaju kartice, ne bi mi palo na pamet da plaćam račun karticom – ogorčen je Dragan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here