Srbi sve više putuju u EU

0

Stanković je rekao da se, prema sadašnjem interesovanju, može očekivati da će do letnje sezone, broj turista prema EU biti povećan za 30 odsto, tim više što je sa dovođenjem većeg broja gostiju, agencije imaju mogućnost da kod hotelijera obezbede niže cene.

 

Dobra stvar je da su ljudi sada dobili mogućnost, da se kao nekad, u poslednjem trenutku odluče za provod ili kupovinu u nekom od evropskih gradova, jer im nije potrebno čekanje na vizu.

 

Prema njegovim rečima do sada je najviše poraslo interesovanje za Prag, gde je jedna agencija morala da uvede tri autobusa na turi gde je do sada imala jedan. On smatra da će sa dolaskom niskobudžetnih (lou kost) avio kompanija, broj naših građana koji idu u EU, biti još veći, ali i broj stranaca koji će želeti da dođu u našu zemlju.

 

U tom slučaju će i naši hotelijeri imati interesa da za grupe turista snize cene i tako budu konkurentni Budimpešti i Pragu, ukazao je Stanković.

 

Portparol Uprave carina Snežana Kondić kaže da ta služba još uvek nema precizne podatke o prelasku granice, ali da prema prvim procenama carinika, broj putnika prema EU nije značajno povećan u odnosu na isti period prošle godine.

 

Na beogradskom aerodromu su izračunali da je od ukidanja viza za 20 odsto povećan broj putnika ka EU, u odnosu na isti peridu prošle godine, dok Železnice Srbije takvih podataka još nemaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here