Srbija: 344 slučaja novog gripa

0

Registrovano je 17 smrtnih ishoda od novog gripa, a poslednji je zabeležen 22. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio hospitalizovan na odeljenju Opšte bolnice u Pančevu za intenzivnu negu.

Od 344 laboratorijski potvrđena slučaja novog gripa, 72 se dovode u vezu sa putovanjima.

Oboleli su iz Beograda, Novog Sada, Niša, Sombora, Srbobrana, NovePazove, Šapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca, Pančeva, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Loznice, Kraljeva, Kikinde, Čačka, Ćuprije, Zrenjanina, Vršca, Prokuplja, Trstenika, Paraćina, Požege, Užica, Pirota, Smedereva, Šida, Leskovca, Kruševca, Kosovske Mitrovice, Vranja, Valjeva, Arilja, Zaječara i Bajine Bašte.

Batut: Preduzete mere zaštite

Preduzete su sve mere za sprečavanje i suzbijanje gripa predviđene Planom aktivnosti u toku pandemije gripa u zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama u područjima zahvaćenim epidemijom, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je u periodu od 26. oktobra do 23. novembra potvrđeno 211 slučajeva novog gripa. Najveći broj obolelih u ovom periodu su osobe u dobi od 30 do 64 godine.

Oboleli su iz Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Pančeva, Pirota, Požege, Užica, Ćuprije, Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Kruševca, Šida, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Vranja, Valjeva, Arilja i Bajine Bašte.

Na osnovu utvrđenog povećanja učestalosti oboljenja sličnih gripu i potvrde pandemijskog soja virusa gripa, prijavljene su epidemije H1N1 među stanovništvom Južnobačkog, Južnobanatskog, Severnobanatskog i Sremskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Beograda i epidemije u školskim kolektivima u Nišu, Kragujevcu i Leskovcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here