Srbija daje Gazi 50.000 dolara

0

Delegacija Srbije, koju je predvodio ambasador Dragan Bisenić, učestvovala je u Kairu na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za obnovu Gaze
 

Delegacija Srbije, koju je predvodio ambasador Dragan Bisenić, učestvovala je u Kairu na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za obnovu Gaze, čiji su koorganizatori bili Egipat i Norveška.

 

Srpska delegacija obećala je tokom 2015. pomoć od 50.000 dolara za obnovu uništenog na palestinskoj teritoriji razorenoj ofanzivom Izraela tokom jula.

 

Ministarstvo je podsetilo da Srbija godinama razvija "različite projekte s Državom Palestinom, među kojima je posebno značajno stipendiranje palestinskih visokoškolaca koji studiraju u Srbiji".

 

Na konferenciji u Kairu učestvovali su zvaničnici više od 70 zemalja i organizacija, uključujući generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, državnog sekretara SAD Džona Kerija, predsednika Palestine Mahmuda Abasa i predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija.

 

Pedesetak zemalja i organizacija obećalo je pomoć od 5,4 milijarde dolara za obnovu pojasa Gaze, saopštili su organizatori donatorske konferencije u Kairu.

 

Palestinske vlasti su ratnu štetu u Gazi procenile na četiri milijarde dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here