Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je danas, na sastanku sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok, da je Srbija opredeljena da jača političku i ekonomsku saradnju s Nemačkom.

Šef srpske diplomatije je podvukao da je naša zemlja jasno i čvrsto na svom evropskom putu, napomenuvši da očekujemo dalju podršku Nemačke za otvaranje klastera i ubrzanje naših evropskih integracija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete nemačke ministarke, Selaković je istakao da, iako se realizuje u izuzetno složenim međunarodnim okolnostima, ova poseta svedoči o visokoj posvećenosti Nemačke našem regionu.

Selaković je poručio da je naša zemlja opredeljena za nastavak visokog nivoa političkog dijaloga i jačanje ukupne saradnje tokom mandata kancelara Olafa Šolca i ministarke Berbok, dodavši da Srbija, sa svoje strane, želi da bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i predvidiv partner u regionu zapadnog Balkana.

Ministar je ukazao da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera i najvećih investitora u srpsku privredu, naglasivši da smo zainteresovani za dalje unapređenje ekonomske saradnje kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene i korišćenje investicionih potencijala.

Sagovornici su se osvrnuli na prilike u regionu, a ministar Selaković je naglasio da je za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu od ključnog značaja.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Selaković je ponovio da sa naše strane postoji opredeljenost za dijalog i postizanje kompromisnog rešenja.

U razgovoru je bilo reči i o situaciji na istoku Evrope, a ministar Selaković je istakao da Srbija dosledno insistira na poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

6 COMMENTS

  1. sutra mogu da završe posao primajući Srbiju zajedno sa Kosovom i Metohijom u EU, Albancima kojima se ne svidja mogu u matičnu državu Albaniju, NATO, KFOR i EU već sutra to mogu uraditi

    • Mismo vec u nasoj drzavi Albaniji a vi spremitese da nam.vratite nasu otetu do toplice kod nisa mi nemamo sto svama u EU mi idemo sami a vi imate nereseni problemi vase bratuske rusi ima tek da vas cupaju po usi vi mislite da cete tolko lako e tek imate dase saocavate sa dugove ot ratne odstete

  2. Srbija nema drugog izbora bez priznanja Kosova ne ide nigde il kulturno rečeno ide malo sutra u EU jer to je stav EU i SAD dok za vračanje teritorije ona i srbija bi morala vratiti teritoriju Turskoj državi ako tako gledamo u stvar jer Osmanlije su bili vlasnici balkana i ovih teritorija 547 god po vašoj logici onda precednik Turske Erdogan u potpunosti u pravu je kad kaže Balkan je Turska i Turska je Balkan ja se ovde osečam ko da sam kod kuče pa sad kome opanci kome ….. poz

  3. Србија неће са Немачком! Србија неће у ЕУ! Хоћемо слободу и трговину са свима добронамерним и слободољубивим као што смо ми !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here