Srbija ima podršku EP za početak pregovora

0

euintheus.org
Već početkom 2015. godine otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja
 

Srpski poslanici su tokom višednevnog boravka u Briselu razgovarali s predstavncima Evropskog parlamenta i Evropske komisije o aktuelnim dešavanjim u procesu evropskih integracija Srbije.

"Članovi Evropskog parlamenta istakli su da Srbija ima punu podršku Evropskog parlamenta za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja početkom 2015. godine", saopštila je Narodna skupština.

Šefica srpske delegacije Dušica Stojković istakla je da je celokupna administracija Srbije spremna za otvaranje pregovaračkih poglavlja i da su na tom poslu angažovani svi postojeći resursi.

Srpski poslanici sastali su se sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduardom Kukanom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, potpredsednicom Evropskog parlamenta i izvestiocem za KiM Ulrike Lunaček, pojedinim evropskim poslanicima i drugim zvaničnicima.

Članovi Odbora za evropske integracije Narodne skupštine boravili su u Briselu od 8. do 12. decembra, u okviru studijske posete institucijama u Briselu, koja je organizovana u saradnji s Delegacijom EU u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Tokom posete su bili i u Centru za reagovanje u vanrednim situacijama Evropske komisije, koji je sve vreme trajanja vanredne situacije u Srbiji u maju 2014. godine, sarađivao sa srpskim nadležnim

institucijama na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu pogođenom poplavama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here