Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije igrala je protiv Norveške u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a izabranici Tonija Đerone su slavili sa 25:24 i to golom Uroša Borzaša u poslednjoj sekundi.

Norvežani su nekako stigli do gola za 24:24, Milosavljev je bio blizu da odbrani i taj šut, ali je ostalo 10 sekundi do kraja.
Kukić je sjajno povukao napad, a onda je proigrao Borzaša koji je iz maske pogodio gol Norveške i doneo veliku pobedu, a sa razglasa je tutnjalo „Veseli se srpski rode“.
Sa ovom pobedom Srbija je jako blizu da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine.
Pored fenomenalnog Milosavljeva koji je imao 13 odbrana i tri skinuta sedmerca, pokazali su se Radivojević sa pet golova, Pešmalbek sa četiri i Borzaš sa pobedonosnim golom u poslednjoj sekundi.
Cela utakmica je bila vrlo neizvesna, nekako je Norveška bila bliža pobedi, ali je pred sam kraj duela Srbija pojačala defanzivu i na krilima odbrana fenomenalnog Milosavljeva stigla do situacije da trijumfuje.
Da su naši rukometaši bili prisebniji mogli su i ranije da prelome, ali je sve išlo ka tome da utakmica bude rešena u poslednjoj sekundi.
Srećom, Borzaš je pogodio, a onda i otrčao na tribine da proslavi trijumf sa navijačima. Nije baš lako savladati ekipu kalibra Norveške, svetske rukometne sile.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here