Srbija neće moliti da je prime u EU

0

Aleksandar Vučić u Londonu

"Mislim da politika više nije toliko važna, ekonomija je ono što definše budućnost Zapadnog Balkana", rekao je Vučić kako prenosi LSE preko tviter naloga.

 

Odgovarajući na pitanje iz publike o odnosima Beograda i Tirane, Vučić je rekao da o odnosima dve zemlje treba govoriti bez strasti i da se treba usredsrediti na povezivanje ekonomija Srbije i Albanije.

 

Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose s Rusijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, ali da je najvažnije modernizovati i reformisati zemlju.

 

Srbija želi da održi dobre odnose s Rusijom, ali to neće promeniti njen strateški cilj – ulazak u EU, rekao je premijer.

 

"Nismo idealni, ali naporno radimo pokušavajući da učinimo Srbiju boljom za naš narod", rekao je Vučić, kako navodi LSE.

 

On je rekao da je u Beogradu održana Parada ponosa. "Ja nisam želeo da učestvujem, ali je učestvovao gradonačelnik koji je iz moje stranke", rekao je Vučić, navodi LSE.

 

Na pitanje o nedavnoj poseti ruskog predsednika Vladimira Piutina Beogradu, Vučić je rekao da je uloga Rusije u oslobađanju Beograda očigledan razlog zašto je Putin pozvan na paradu.

 

Povodom gasovoda Južni tok, Vučić je rekao da je Srbija potpisala dobar ugovr s Rusijom, ali da je odlučila da ne počinje radove pošto je to sad pitanje u odnosima EU i Rusije, navodi LSE.

 

Vučić je rekao da su automobilska industrija, IT i rudarstvo ključni sektori za razvoj Srbije.

 

“Beograd sam donosi teške odluke“

 

Na pitanje o viznom režimu s Velikom Britanijom, Vučić je rekao da je Beograd više puta tražio ublažavanje tog režima, i da će to opet sutra tražiti kada bude razgovarao s predstavnicma britanske vlade.

 

Premijer Srbije održao je predavanje "Pogled u budućnost: Srbija i Zapadni Balkan u EU" pred prepunom salom Šeik Zajed, navodi LSE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here