Srbija od putarina za Uskrs zaradila 1,2 miliona evra

0

Foto: Ilustracija
 

Najveći broj vozila tokom Uskrsa, uočen je 21. aprila kada su ljudi masovno krenuli da se vraćaju kućama. Tako je, na primer, samo na naplatnoj stanici Beograd (Bubanj Potok) tog dana putarina naplaćena od 25.897 vozača, navodi ”Telegraf”.

Koliko je to veliki broj možda najbolje pokazuje podatak da je rekordan broj vozila na jednoj naplatnoj rampi u Srbiji bio 30. avgusta prošle godine, kada je kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok prošlo 34.692 vozila. To je najveći broj vozila koji je ikada prošao kroz jednu stanicu u našoj zemlji.

 

Direktor sektora naplate putarine “Puteva Srbije” Milenko Caković kaže da se na naplatnim rampama u Srbiji čekanje drastično smanjilo u psolednih 10 godina, kada se u proseku čekalo više od dva sata.

 

”Obim saobraćaja pre jednu deceniju bio je za 33% manji nego danas, a čekalo se mnogo više na naplatnim rampama. Sada se u proseku, za vreme praznika ili vikenda, ne čeka više od 10 do 15 minuta”, navodi Caković za taj portal.

 

On kaže da, izuzetno, može doći do zadržavanja na naplatnim stanicama od pola sata do 45 minuta, kao što je bio slučaj 21. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here