Srbija raskida ugovore sa moćnicima

0

List navodi da je, između ostalih, reč i o Milomiru Joksimoviću, zvanom Miša Omega, te Dušanu Stuparu, bivšem načelniku Centra državne bezbednosti za Beograd i vlasniku nekoliko vojvođanskih medija i kompanije "Univerzal holding" iz Beograda.

 

Na listi političara koji su loše gazdovali našli su se i politički funkcioneri Nenad Rončević, član novosadskog DSS-a, i njegov stranački kolega iz Beograda Nenad Popović, koji je i predsednik "ABS holdinga".

 

"Blic" nezvanično saznaje da je iz Ministarstva ekonomije stigla inicijativa da Agencija za privatizaciju raskine ugovore sa svim kupcima koji ih ne poštuju.

 

Tako je dvadesettrogodišnji sin Milomira Joksimovića ostao bez hotela "Srebrnac" na Kopaoniku i "Zelenkada" na Zlatiboru, koji su u sastavu "PTT ugostiteljstvo", uz restoran "Rujno" i "Serdarev konak" na Zlatiboru, te vile "Poštanski dom" u Vrnjačkoj Banji.

 

Agencija za privatizaciju raskinula je juče 18 ugovora o kupoprodaji preduzeća, nakon što je utvrđeno da novi vlasnici nisu poštovali obaveze. Ugovori su raskinuti zbog neplaćanja kupoprodajne cene, odnosno dospelih rata, zbog neodržavanja kontinuiteta poslovanja i nepoštovanja socijalnog i investicionog programa.

"PTT ugostiteljstvo" je pretprošle godine kupila izvjesna Dubravka Đorđević iz Novog Sada za 820 miliona dinara, a tri meseca kasnije ugovor je ustupila Milanu Joksimoviću. Ugovor je raskinut, jer Joksimović nije uplatio poslednju kupoprodajnu ratu od 617.553 evra.

 

Porodica Joksimović ostala je i bez hotela "Palas" u Jagodini, jer gotovo nijedna stavka iz ugovora nije poštovana. Milomir Joksimović kupio je ovu firmu na svoje ime, što je u njegovoj poslovnoj biografiji retkost.

 

List navodi da je Joksimović dobio tri naknadna roka za kontinuitet delatnosti u ovom slučaju i šest za socijalni program, da mu je dva puta odobren dodatni rok da plati ratu, ali da bukvalno ništa od svega nije uradio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here